Want your
own Fotopage?








 
Sobireen's Fotopage

By: xx xxx

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 30-Jan-2009 10:47 Email | Share | Bookmark
KEADAAN TERKINI MASJIDIL HARAM..!!!

 
 
 
 
 
SEMALAM, 29 Januari 2009, Aku pegi lunch dgn Chairman syarikat aku.. dia dtg untuk official visit.. kitoran lunch dekat SAFWA ROYALE ORCHID.. Hotel tu 50% milikan FELDA.. pada hemat aku, hotel ni best gile.. betul2 facing KAABAH..!! tercatat sebagai "THE NEAREST HOTEL TO THE HOLY KAABAH"..!! dari tingkap bilik, aku buleh nampak Kaabah dgn jelas..!

NI LAH PELUANG pertama dan terakhir aku dok dlm suite hotel ni.. sbb kalau nak di ikut kan kemampuan, mmg jauh sekali.. rate dia reaching RM 1,600.00 satu malam.. tu pun dah dpt diskaun 10% sbb aku org malaysia.. tunjuk MYKAD, dpt 10% diskoun..!!

SUKA AKU INGAT KAN BAHAWA,

masa aku pegi hotel ni, aku tak bawak kamera.. so, yang ada cuma KAMERA HANDPHONE AKU YANG TAK BEST..! Image agak kurang menarik..

OLEH ITU, AKU LAPORKAN KEADAAN TERKINI MASJIDILHARAM..!!



GAMBAR atas ni di hamek mase aku tgh dok perhati Kaabah tu dari Suite tingkat 17 hotel ni..



GAMBAR ATAS ni menunjuk kan keadaan terkini masjidil haram dari atas.. kelihatan manusia sedang meunaikan solat Zohor berjamaah.. time ni baruuuuu je azan zohor.. ( tapi kenape aku tak pegi solat zohor saing dorang kat situ ek..?? )



KELIHATAN SEBAHAGIAN dari jemaah menunai kan solat di luar masjidil haram.. Suka aku ingat kan bahawa time ni masjid mmg penuh.. yang dekat dgn Kaabah tu cuma sebilangan jemaah yang tahan dgn kepanasan terik matahari.. Zohor kul 12.35 tghari.. panas tak panas leee... yang kat luar tu, dorang form saf dkt tmpat redup.. tu yang nampak tak teratur tu.. tapi sah ke smyg ek kalau saf dah putus..????



KELIHATAN pembinaan untuk membesar kan laluan SA'IE masih giat dijalan kan.. yang mana bukit yang pada hujung gmbr sblh atas tu adalah bukit MARWAH.. yang dekat ni, SAFWAH..! tempat sa'ie dah semakin besoor dah skrg.. dan masih lagi diperbesar kan.. selaras dgn pembesaran JAMRAH yang aku tgh buat kat Mina skrg ni..!!



KELIHATAN kedai2 yang berhampiran dgn kawasan masjid telah diroboh kan.. hotel2 dan mana2 kedai yang dulu dekaaat je dgn masjid, skrg dah takde lagi.. yang tinggal cuma bukit yang dah botak.. ihihihih.. ini untuk memberi laluan kepada pembesaran / expansion compound masjidil haram.. tak lama lagi, makin ramai la umat islam dapat menunai kan haji.. sebab masjid dah besar, sa'ie dah besar & jamrah pun dah besar ( kitorang yg buat tu ).. cuma hotel agak jauh dr kawasan masjid..

ape pun, ALLAH maha besar..!! Segala puji bagi Allah swt atas segala rahmat dan kurnia kepada seluruh umat..!!

Quote:
OUT OF THE BOX..!!!
SOMEHOW, I FOUND THIS LYRIC IS SOOO DRAMATIC..!!

In the time of chimpanzees I was a monkey
Butane in my veins and I’m out to cut the junkie
With the plastic eyeballs, spray-paint the vegetables
Dog food stalls with the beefcake pantyhose
Kill the headlights and put it in neutral

Stock car flamin’ with a loser and the cruise control
Baby’s in reno with the vitamin d
Got a couple of couches, sleep on the love-seat

Someone came sayin’ I’m insane to complain
About a shotgun wedding and a stain on my shirt
Don’t believe everything that you breathe
You get a parking violation and a maggot on your sleeve
So shave your face with some mace in the dark
Savin’ all your food stamps and burnin’ down the trailer park

Soy un perdador
I’m a loser baby, so why don’t you kill me?


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net